De Wheele
De school die het kind in de leerling ziet

Afscheid van juf Trees
18-03-2017

In de vroege ochtend van woensdag 1 maart is juf Trees, na 2 jaar ziek te zijn geweest, rustig ingeslapen. Op school is daar met de kinderen over gesproken en in elke klas stond een foto van haar en brandde er een kaarsje. De kinderen konden aan deze gedachtenishoekjes een bijdrage leveren door tekeningen te maken of iets te schrijven. In de hal achter de hoofdingang was ook een gedachtenishoek ingericht. Kinderen en ouders konden daar ook in een condoleanceboek schrijven. 

Op dinsdag 6 maart mochten alle kinderen een bloem meebrengen. Er zijn 4 grote boeketten van gemaakt en die stonden dinsdagavond bij de kist tijdens het condoleren en woensdag bij de uitvaartviering en de crematie.

Woensdag 7 maart hebben wij tijdens een mooie viering in de Stephanuskerk afscheid genomen van juf Trees. Vanuit school hebben wij een passende bijdrage mogen en kunnen leveren aan deze afscheidsviering. 
Meneer Jos Beunders zorgde voor het pianospel en leerlingen uit verschillende klassen zongen het prachtige lied: ‘Zet je licht niet weg in het donker’. Juf Lucie Nijmeier sprak namens het team en kinderen in haar herdenkingstoespraak met mooie en respectvolle woorden over de juf die zo veel voor onze school en stichting KOMT heeft betekend. Na afloop spraken alle aanwezigen over een mooie, warme en spirituele viering. We zijn blij, dat we samen als school een bijdrage hebben kunnen leveren aan deze indrukwekkende viering. 
Wij verliezen in juf Trees een zeer waardevolle, betrouwbare juf met een groot hart voor kinderen. 

Er zullen nog veel momenten komen van samen terugkijken op de vele jaren dat wij met haar als collega op De Wheele mochten werken.  

We zullen haar missen. 

 terug