De Wheele
De school die het kind in de leerling ziet

In memoriam juf Lucy Nijmeijer
10-04-2017

 

Na het verschrikkelijke bericht dat onze juf Lucie ernstig ziek was, hebben wij in amper drie weken tijd afscheid van haar moeten nemen. Op woensdag 27 september 2017 is zij overleden. Elke nieuwe dag is voor ons allen nog zo onwerkelijk nu Lucie er niet meer is. Veel laat ons dagelijks haar afwezigheid voelen. Amper zeven maanden na het overlijden van juf Tees Gloerich hebben wij weer ervaren dat niets zeker is, dat een onverwacht verdrietig bericht ons leven en dat van de kinderen totaal uit balans kan brengen.

We delen met de kinderen op een bij hun leeftijd passend niveau het verdriet om haar overlijden. In alle klassen staat de foto van juf Lucie en branden kaarsjes. De bloemen die door de kinderen zijn meegebracht vormden een ware bloemenzee. We hebben de bloemen in mooie boeketten voor de avondwake op de trap voor het altaar in de kerk van Deurningen geplaatst. In de hal bij de hoofdingang van onze school brandt dagelijks een kaars in het mooie herinneringshoekje. Hier ligt ook het condoleanceboekje, waarin kinderen en ouders hun medeleven kunnen tonen.

Tijdens de avondwake op maandag 1 oktober hebben we op basis van herinneringen van collega’s en kinderen maar ook van leerkrachten, stagiaires van Stichting KOMT en u ouders kunnen uitspreken hoeveel Lucie voor ons allen heeft betekend. Dat geeft een goed gevoel!

Al die mooie herinneringen geven ons de kracht om met de mooie inspirerende woorden uit haar boek “Leraar, jij maakt het verschil” de draad weer op te pakken en inhoud te geven aan ons dagelijks werk op de Wheele.

 

 terug