De Wheele
De school die het kind in de leerling ziet

De (school)bieb is OPEN!!!
23-05-2018

Op 23 mei 2018 hebben we een zeer geslaagde, feestelijke opening gehad van onze nieuwe schoolbibliotheek, die ingericht is voor de buurtscholen Sprankel en de Wheele. Nadat enkele weken Lineke Flikweert, Gea Starke (beide van de Sprankel), Mieke van Schoot, Marchella Hobert (beide van de Wheele) en Harmke Willems (bibliotheek Kulturhus Borne) hard hebben gewerkt aan de inrichting en het invoeren van de (veelal nieuwe) boeken, was het dan zover

Harmke Willems zou de bieb openen. Maar de burgemeester van Boekendorp vond dat hij het beter kon, totdat de koning en koningin van Verhalenland binnen kwam. De koning kreeg even onenigheid met de burgemeester over het doorknippen van het lint. Maar alle kinderen hebben kunnen zien hoe uiteindelijk koningin Madeleine, na toestemming van de burgemeester en de koning, het lint doorknipte. Natuurlijk werden er ook liedjes over boeken gezongen.

Voor de pauze werden alle kinderen getrakteerd op een beker drinken en een “koninklijke” koek.

Vanaf 24 mei begint de uitleen van de boeken. Het gaat om boeken die kinderen op school gaan lezen. Boeken voor thuis kunnen natuurlijk bij de grote bibliotheek (Kulturhus) in Borne geleend worden. Lidmaatschap is gratis en de meeste kinderen komen al regelmatig bij de grote bieb. Kinderen die nog geen lid waren van de grote bieb zijn nu automatisch lid en krijgen via school een biebpasje.

 terug